فهرست مطالب

پزشکی کوثر - سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1390)

مجله پزشکی کوثر
سال شانزدهم شماره 1 (پیاپی 59، بهار 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/02/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه ملایی، مجتبی سعادتی، حسین هنری، شهرام نظریان، مرضیه اقتدار دوست، محمد هیئت، مهدی حصارکی صفحه 1
    اهداف
    عامل شیگلوزیز، میکروب های جنس شیگلا هستند. با توجه به فراوانی بیماری و مرگ و میر گزارش شده و مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری، طراحی و ساخت واکسن علیه این بیماری از اهداف سازمان بهداشت جهانی است. از مهم ترین عوامل ویرولانس باکتری، آنتی ژن های تهاجمی پلاسمید به ویژه IpaC و IpaB هستند که به عنوان کاندیدای واکسن نیز مطرح هستند. هدف این مطالعه بیان ژن ipaC یکی از عوامل تهاجمی به منظور بررسی ایمنی زایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توالی ژن ipaC از بانک ژنی NCBI به دست آمد و طراحی پرایمر صورت گرفت. ژنوم استخراج شده از شیگلا دیسانتری به عنوان الگو در تکثیر PCR مورد استفاده قرار گرفت. سپس ژن ipaC تکثیر یافته، در پلاسمید pTZ57R کلون و در وکتور بیانی pET-28a(+) ساب کلون شد. E. coli سویه BL21(DE3)plysS توسط وکتور نوترکیب ت ر انسفورم و بیان پروتئین تحت القای IPTG و الکتروفورز SDS-PAGE مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    کلونینگ این ژن با روش های PCR، هضم آنزیمی و تعیین توالی تایید شد. همچنین پروتئین نوترکیب با القای IPTG بیان شد. با تخلیص از ستون نیکل، وسترن بلاتینگ و الکتروفورز SDS-PAGE بیان پروتئین مورد تایید قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    کلونینگ، ساب کلونینگ و بیان ژن ipaC در این مطالعه تایید می شود. پس از بررسی ایمنی زایی، این پروتئین نوترکیب می تواند در مطالعات آینده برای تولید واکسن نوترکیب علیه باکتری شیگلا دیسانتری مورد استفاده واقع شود.
    کلیدواژگان: کلونینگ، بیان، ژن ipaC، شیگلا دیسانتری، واکسن نوترکیب، شیگلوزیز
  • مرتضی پیری، محمد ناصحی، مریم سادات شاهین، مسعود ملکی، محمدرضا زرین دست صفحه 7
    اهداف
    مطالعات نشان داده نیتریک اکساید بر انواع مختلف یادگیری و حافظه تاثیرگذار است و همچنین بین سیستم نیکوتینی و اپیوئیدها برهم کنش وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثر نیکوتین روی یادگیری وابسته به وضعیت القاشده با مورفین و اثر تزریق نیتریک اکساید به داخل هسته آکومبنس بر اثرات نیکوتین روی یادگیری وابسته به وضعیت القاشده با مورفین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 230 موش صحرایی ویستار انجام شد. حیوانات بعد از بیهوشی در دستگاه استریوتاکسی قرار گرفتند و دو کانول 2 میلی متر بالاتر از پوسته هسته آکومبنس قرار گرفتند. قبل از شروع آزمون رفتاری برای بهبودی یک هفته فرصت داده شد. حیوانات در دستگاه یادگیری اجتنابی غیرفعال آموزش دیدند و داروها بعد از آموزش تزریق شد. میزان تاخیر در ورود به خانه سیاه به عنوان معیار حافظه اندازه گیری شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و دوطرفه و آزمون توکی به کمک SPSS 17 تحلیل شد.
    یافته ها
    تزریق پس از آموزش مورفین باعث القای فراموشی شد (0.001>p) و با همان دوزهای مورفین قبل از آزمون اصلاح شد. تزریق قبل از آزمون نیکوتین اثری روی حافظه اجتنابی مهاری نداشت، اما فراموشی را برگرداند. استفاده همزمان دوز غیرموثر مورفین با مقادیر مختلف نیکوتین به صورت سینرژیک باعث اصلاح فراموشی مورفین شد. تزریق قبل از آزمون L - آرژنین به تنهایی اثری نداشت (0.05
    نتیجه گیری
    سیستم نیکوتینی استیل کولین و نیتریک اکساید در یادگیری وابسته به وضعیت مورفین نقش دارند. به علاوه L - آرژنین می تواند اثرات بهبود بخش نیکوتین بر فراموشی القاشده با مورفین را مهار نماید.
    کلیدواژگان: L، آرژنین، نیکوتین، هسته آکومبنس، یادگیری وابسته به وضعیت مورفین، موش صحرایی
  • محمد ناصحی، مرتضی پیری، فاطمه مافی، شهربانو عریان، سیما نصری، مریم سادات شاهین صفحه 15
    اهداف
    نیکوتین می تواند با اثر مستقیم بر گیرنده های پیش سیناپسی نیکوتینی، رفتار اضطرابی را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین براساس مطالعات انجام شده، هیپوکامپ پشتی و گیرنده های دوپامینی D2 در تعدیل رفتارهای شبه اضطرابی نقش دارند. این مطالعه با هدف بررسی نقش گیرنده های دوپامینی D2 هیپوکامپ پشتی بر روی رفتار اضطرابی القاشده با نیکوتین در موش سوری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی موش های سوری نر با تزریق درون صفاقی کتامین هیدروکلراید و زایلزین بیهوش شدند و در دستگاه استریوتاکسی قرار گرفتند. سپس دو کانول در ناحیه هیپوکامپ پشتی گذاشته شد. به تمام حیوانات قبل از شروع آزمون رفتاری برای بهبودی یک هفته فرصت داده شد و سپس اثر نیکوتین، سولپیراید و کینپیرول بررسی شد. تست صفحه سوراخ دار برای سنجش رفتارهای شبه اضطرابی استفاده شد. داده ها با آنالیز واریانس یک طرفه و تست دانت به کمک نرم افزار SPSS 17 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تزریق درون صفاقی نیکوتین، تعداد سرک کشی را کاهش داد (0.001>p)، اما روی فعالیت حرکتی تاثیری نداشت (0.05>p).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد گیرنده های دوپامینی D2 هیپوکامپ پشتی، نقش تعدیل کننده روی پاسخ اضطرابی القاشده با نیکوتین دارد.
    کلیدواژگان: نیکوتین، گیرنده دوپامینی D2، رفتار اضطرابی، موش سوری
  • عباسعلی ایمانی فولادی، علی چوپانی، جلیل فلاح مهرآبادی صفحه 21
    اهداف
    استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین، از پاتوژن های شایعی است که در سه دهه گذشته میزان شیوع آن در جهان بالا رفته است. انتروتوکسین تیپ B استافیلوکوکی (SEB)، یکی از مهم ترین انتروتوکسین های استافیلوکوکی است که به عنوان یک فاکتور مهم بیماری زا در این باکتری مطرح است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین SEB و مقاومت به متی سیلین بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1387 روی بیماران یکی از بیمارستان های شهر تهران که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ارتباط وجود ژن SEB در سویه های مقاوم به متی سیلین در 100 نمونه جداشده از زخم بررسی شد. آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن و تایید وجود ژن SEB با آزمایش PCR انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS 17 به کمک روش های آماری توصیفی و آزمون مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    تنها 8% سویه ها واجد ژن SEB بودند. 75% سویه های استافیلوکوکوس اورئوس واجد ژن SEB، مقاوم به متی سیلین و تنها 15% سویه های واجد ژن SEB حساس به متی سیلین بودند. بین وجود ژن SEB و مقاومت به متی سیلین ارتباط معنی دار مشاهده شد (0.05>p).
    نتیجه گیری
    بین وجود ژن SEB و مقاومت به متی سیلین ارتباط معنی داری وجود دارد و می تواند این فرضیه را تقویت کند که ژن SEB در بروز مقاومت نسبت متی سیلین دخالت داشته باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین، انتروتوکسین تیپ B استافیلوکوکی، زخم
  • زهرا اکبری، معصومه واردی*، غلامعباس دهقانی، سید ضیاءالدین تابعی صفحه 27
    اهداف

    در فرآیند بهبود زخم، سرعت بسته شدن زخم شاخص کمیت و سرعت تکامل آن شاخص کیفیت است. سرعت بسته شدن زخم اغلب با اندازه گیری سطح زخم و تکامل آن با معاینات فیزیکی ارزیابی می شود. هدف از این مطالعه ارایه روشی نیمه کمی با دقت و حساسیت لازم برای بررسی کمیت و کیفیت فرآیند ترمیم زخم های پوستی تمام ضخامت در مطالعات حیوانی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی از تعداد 20 موش سفید صحرایی نر بالغ استفاده شد. زخم های تمام ضخامت در پشت موش ها ایجاد و 12 روز بعد بررسی شدند. در مطالعه ماکروسکوپی برای تعیین درصد زخم های باز و بسته، از زخم ها تصویربرداری و سطح آنها با نرم افزار ScnImage محاسبه شد. شاخص های کیفیت ترمیم با کنترل قرمزی و تورم ارزیابی شدند. در مطالعه میکروسکوپی زخم ها برداشت و بعد از تثبیت و پردازش به روش هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. باز و بسته بودن زخم ها با بررسی میکروسکوپی برش ها تعیین شد و شاخص های کیفیت ترمیم شامل التهاب، تراکم سلولی و گستردگی رگ های خونی در برش ها ارزیابی شدند.

    یافته ها

    در بررسی ماکروسکوپی 21.7% زخم ها بسته و 78.3% باز بودند. با مطالعه میکروسکوپی 40% زخم ها بسته و 60 % آنها باز بودند. وجود لخته خشک در سطح زخم ها علت این اختلاف معنی دار (0.05>p) بود. با روش میکروسکوپی شاخص های کیفیت ترمیم در حاشیه و مرکز بافت ترمیمی متفاوت بود. این پارامترها با روش ماکروسکوپی قابل ارزیابی نبودند.

    نتیجه گیری

    ارزیابی ترمیم با روش های ماکروسکوپی خطاهای قابل ملاحظه ای دارد. بنابراین در مطالعات پایه و بررسی اثر داروها باید روش های میکروسکوپی به کار گرفته شوند.

    کلیدواژگان: ترمیم بافت، زخم تمام ضخامت، پوست، موش صحرایی
  • مختار جعفرپور، علیرضا محمودیان، سهیلا جعفرپور صفحه 33
    اهداف
    مصرف کنترل نشده نمک طعام احتمالا موجب افزایش فشارخون شریانی می شود. افزایش فشارخون در تعداد زیادی از بیماران همراه با ضایعات در جدار شرایین بزرگ مشاهده می شود. این مطالعه با هدف بررسی تغییرات احتمالی جدار شرایین بزرگ در موش های آزمایشگاهی پس از دریافت خوراکی نمک طعام انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 20 سر موش نر و 20 سر موش ماده 2ماهه با وزن تقریبی 30 تا 35 گرم از نژاد Balb/c به صورت تصادفی در 2 گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. در هر گروه 10 سر موش نر و 10 سر موش ماده قرار گرفت. گروه تجربی محلول 18 گرم نمک طعام در هزار سی سی آب معمولی به صورت آب آشامیدنی و گروه کنترل آب معمولی جهت آشامیدن به مدت 12 هفته مصرف نمود. بعد از 12 هفته همه موش ها با کلروفرم بیهوش و کشته شدند. شرایین آئورت و کاروتید از بدن آنها خارج شد و به منظور ثبوت بافتی در محلول فرمالین 10% قرار گرفت. از بلوک های پارافینیزه مقطع تهیه و با هماتوکسیلین- ائوزین رنگ شد و مورد بررسی میکروسکوپیک قرار گرفت. از نمونه های انتخابی تصویربرداری صورت گرفت و یافته ها تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    تجمع کلسترول در انتیمای شرایین بزرگ موش های گروه تجربی مشاهده شد، ولی در موش های گروه کنترل وجود نداشت. انفیلتراسیون تعداد زیادی ماکروفاژ واکوئوله در جدار و تشکیل آتروم در انتیمای شرایین بزرگ موش های گروه تجربی تغییرات غیرطبیعی دیگری بود که در گروه کنترل دیده نشد (0.001>p).
    نتیجه گیری
    تغییرات غیرطبیعی مشاهده شده در گروه تجربی حاکی از ایجاد آترواسکلروزیس در این مدل های آزمایشگاهی است، لذا احتمال دارد مصرف زیاد نمک طعام موجب پیدایش آترواسکلروزیس شود.
    کلیدواژگان: نمک طعام، شرایین بزرگ، آترواسکلروزیس
  • علی اخوان، نصرالله بشردوست، منصور مقیمی، آزاده سیف الدینی، محمد صالحی صفحه 39
    اهداف
    سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها در ایران و از مهم ترین علل مرگ ناشی از سرطان است. با وجود پیشرفت های درمانی این بیماری همچنان موجب میزان بالایی از مرگ و میر می شود و در مورد نحوه درمان بیماران بحث های گسترده ای در دنیا وجود دارد. این مطالعه با هدف بررسی فاکتورهای موثر در پیش آگهی و میزان بقا و تاثیر درمان ها در میزان بقای بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای معده انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی و از نوع گزارش موارد روی 47 بیمار مبتلا به آدنوکارسینومای معده و یا کاردیا مراجعه کننده به مرکز پرتودرمانی شهید رمضان زاده یزد در سال های 1383 تا 1388 که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از پرونده بیماران استخراج و پیگیری بیماران با تماس تلفنی انجام شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 13 و منحنی کاپلان مایر استفاده شد.
    یافته ها
    بقای دوساله بیماران 50% و بقای سه ساله حدود 30% و میانگین بقا 29.9 ماه و میانگین بقا بدون بیماری 12.95 ماه بود. بقا ارتباط معنی داری با مرحله بیماری (0.046=p) و درمان انجام شده (0.027=p) و حاشیه جراحی داشت. بهترین بقا از آن بیمارانی بود که ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی دریافت کرده بودند. بقا با نوع آدنوکارسینوم، محل تومور و درجه تومور و نوع رژیم شیمی درمانی ارتباط نداشت.
    نتیجه گیری
    سن، جنس، نوع جراحی انجام شده، محل تومور، درجه تومور و نوع شیمی درمانی بر بقا موثر نیستند. مرحله بیماری، نوع درمان انجام شده و حاشیه جراحی بر بقای بیماران موثرند. به نظر می رسد ترکیبی از جراحی، شیمی درمانی و پرتودرمانی بیشترین تاثیر را بر بقای بیماران بگذارد.
    کلیدواژگان: بقا، سرطان معده، آدنوکارسینوما، نئوادجوانت، شیمی، پرتودرمانی
  • سمانه خلیق فرد، عباسعلی گائینی، پروانه نظرعلی صفحه 45
    اهداف
    به دنبال افزایش شیوع نارسایی قلبی در ورزشکاران، مطالعات ایمونولوژی و بیوشیمیایی، اختلال عملکرد و آسیب قلبی را همراه تغییر نشانگرهای قلبی و پاسخ سایتوکاین های التهابی بعد از فعالیت های ورزشی استقامتی در ورزشکاران نشان داده اند. بررسی فیزیولوژیک و شناخت پاتوفیزیولوژی قلب می تواند زمینه مناسبی را در شناسایی ورزشکارانی که در معرض خطر هستند فراهم کند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فعالیت ورزشی استقامتی بر نشانگرهای قلبی و پاسخ ایمنی ناشی از ورزش در قایقرانان مرد نخبه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1386 روی تمام قایقرانان مرد تیم ملی با میانگین سنی 3.24±22.5 سال، وزن 7.18±78.7 کیلوگرم و قد 4.357±184.1 سانتی متر که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. قایقرانان مسافت 8هزار متر را با شدت 75 تا 80% حداکثر ضربان قلب، در 60 دقیقه پارو زدند. نمونه های خونی در سه مرحله قبل، بلافاصله و سه ساعت بعد از فعالیت برای سنجش میزان پلاسمایی NT-proBNP و IL-6 گرفته شد. داده ها با SPSS 16 با استفاده از روش آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری و آزمون T زوجی تحلیل شد.
    یافته ها
    افزایش معنی دار میزان پلاسمایی NT-proBNP که (19.362 به 24.056 پیکوگرم بر میلی لیتر؛ 0.001>p) و کاهش غیرمعنی دار میزان پلاسمایی IL-6 با (0.75 به 0.74) بلافاصله بعد از فعالیت مشاهده شد (0.91= p). ارتباطی بین میزان پلاسمایی NT-proBNP و IL-6 مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    افزایش ناشی از ورزش میزان پلاسمایی NT-proBNP، احتمالا پاسخ فیزیولوژیک قلبی در شرایط ویژه تمرینی و بدون اهمیت پاتولوژیک است. کاهش غیرمعنی دار میزان پلاسمایی IL-6، نشان دهنده وجود آسیب عضله قلبی نیست.
    کلیدواژگان: NT، proBNP، IL، 6، فعالیت ورزشی استقامتی، نشانگر قلبی
  • ناهید بیژه، مهتاب معظمی، امین احمدی، فاطمه صمد پور، علیرضا ذبیحی صفحه 53
    اهداف
    لپتین یک هورمون پپتیدی است که به طور عمده توسط بافت چربی ترشح می شود و متابولیزم و تعادل انرژی را تنظیم کرده و باعث کنترل وزن بدن می شود. تاثیر یک دوره طولانی تمرینات ورزشی بر سطوح سرمی لپتین مبهم است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر 6 ماه تمرین ورزشی هوازی بر سطوح لپتین، کورتیزول، انسولین و گلوکز سرم در زنان میانسال لاغر انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1388 روی 19 نفر زن میانسال سالم که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. به طور تصادفی در دو گروه تجربی (11 نفر) و کنترل (8 نفر) قرار گرفتند. پروتکل تمرین شامل تمرینات هوازی به مدت شش ماه و 3 جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه با شدت 60 تا 70% ضربان قلب ذخیره بود. داده ها با نرم افزار SPSS 16 به کمک روش های آماری توصیفی و تحلیلی شامل آزمون T مستقل برای بررسی تغییرات بین گروهی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تغییرات میانگین متغیرها از مرحله پیش آزمون تا پس آزمون در دو گروه کنترل و تجربی تفاوت معنی داری نداشت. شش ماه تمرین هوازی تغییر معنی داری در وزن و شاخص توده بدن افراد ایجاد نکرد و سطوح لپتین، کورتیزول، انسولین، استرادیول و گلوکز خون را به طور معنی دار تغییر نداد.
    نتیجه گیری
    تمرینات هوازی به مدت شش ماه در زنان لاغر میانسال سبب کاهش معنی دار در میزان لپتین، کورتیزول، انسولین و گلوکز سرم نمی شود. فعالیت بدنی منظم احتمالا در صورتی سبب کاهش میزان لپتین سرم می شود که شاخص توده بدن و توده چربی بدن به طور همزمان کاهش پیدا کند.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی هوازی، لپتین، کورتیزول، انسولین، گلوکز، زنان میانسال لاغر
  • پریچهر یغمایی، زهرا پویامنش، شهربانو عریان، مرجان ظریف یگانه، لاله حقوقی راد، مهدی هدایتی صفحه 61
    اهداف
    لپتین از هورمون های بافت چربی است که در کنترل دریافت غذا، مصرف انرژی و تکثیر سلولی نقش دارد. ارتباط لپتین با کم کاری، پرکاری و سرطان تیروئید به تازگی مطرح شده است. از آنجایی که سرطان تیروئید شایع ترین سرطان غدد درون ریز است، هدف از این مطالعه بررسی اختلاف سطح لپتین در افراد مبتلا به سرطان تیروئید با افراد سالم بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 83 بیمار مبتلا به سرطان پاپیلاری تیروئید (35 مرد و 48 زن) و 90 فرد سالم (40 مرد و 50 زن) به روش مبتنی بر هدف از اردیبهشت 1388 تا اردیبهشت 1389 انتخاب شدند. سطح سرمی تیروکسین، تیروتروپین و لپتین در افراد اندازه گیری شد. با توجه به اثر توده چربی بر لپتین، قد، وزن و BMI نیز محاسبه شد. آزمون T مستقل برای مقایسه متغیرها و نرم افزار آماری SPSS 15 برای پردازش داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی و سطوح تیروکسین و تیروتروپین سرمی در دو گروه اختلاف آماری معناداری نداشت. شاخص توده بدنی در زنان از مردان در هر دو گروه بالاتر بود. سطح لپتین در افراد مبتلا به سرطان تیروئید (مردان: 4/10 ± 3/17؛ زنان: 6/19 ± 3/23 ng/ml) در مقایسه با گروه کنترل (مردان: 2/2 ± 6/5؛ زنان: 3/4 ± 9/6 ng/ml) به طور معنی داری بالاتر بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    سطح لپتین بر سرطان پاپیلاری تیروئید تاثیر دارد. احتمالا می توان از سطح لپتین به عنوان شاخص کمکی در تشخیص یا تایید سرطان تیروئید استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سرطان پاپیلاری تیروئید، لپتین، تیروکسین، تیروتروپین، بیماران ایرانی
|
  • Mallaei F., Saadati M., Honari H., Nazarian Sh., Eghtedardoust M., Heyat M., Hesaraki M Page 1
    Aims
    Shigellosis is caused by Shigella species. Considering the high frequency of morbidity and mortality reports and antibiotics resistance, designing and producing a vaccine against this disease is one of the goals of World Health Organization. Invasion Plasmid Antigen especially IpaC and IpaB are the major Shigella virulence agents and are also vaccine candidates. The aim of this study was to express ipaC gene which is of the virulence factors in order to investigate its immunogenicity.
    Materials and Methods
    In this study, ipa C gene was obtained from NCBI gene bank and primers were designed. After genome extraction from Shigella dysenteriae, it was used as template for PCR amplification. The amplified ipa C gene by PCR was cloned into pTZ57R and sub-cloned into the expression vector pET-28a(+). E. coli BL21(DE3)plysS was transformed by recombinant vector pET-28a(+)/ ipa C and expression of the recombinant ipa C was investigated by IPTG induction and SDS-PAGE electrophoresis.
    Results
    Cloning was confirmed by PCR, enzyme digestion and sequencing. In addition, the recombinant protein was expressed by IPTG induction. Protein expression was confirmed by Ni–NTA column, Western-Blotting analysis and SDS-PAGE electrophoresis.
    Conclusion
    Cloning, sub-cloning and expression of ipaC gene are confirmed in the present study. Therefore, this recombinant protein can be used for production of a recombinant vaccine against Shigella dysenteriae in future studies, after immunogenicity assay.
  • Piri M., Nasehi M., Shahin , Maleki M., Zarrindast M. R Page 7
    Aims
    Studies have revealed the effect of nitric oxide on different types of memory and learning and also the interaction between the nicotinic system and opioids. In the present study, the effect of pre-test injection of nicotine on morphine state dependent learning and the effect of intra-NA administration of the nitric oxide on nicotine’s effects in morphine state-dependent learning were investigated.
    Materials and Methods
    This experimental study was performed on 230 Wistar rats. Rats were anesthetized and then placed in a stereotaxic apparatus. Two cannulas were placed 2 mm above nucleus accumbens shell. A one week gap was considered before beginning of behavioral test. Animals were trained in an inhibitory avoidance task. The drugs were injected after training. The step-through latency was considered as the criterion for the assessment of memory. Data was analyzed by one and two-way variance analysis and Tukey's test using SPSS 17.
    Results
    Post-training injection of morphine induced amnesia (p<0.001) and the amnesia restored with pre-test administration of same doses of morphine. Pre-test injection of nicotine had no effect on inhibitory avoidance memory retrieval, but restored the amnesia. Co-administration of ineffective dose of morphine with different doses of nicotine synergically restored morphine amnesia. Pre-test injection of L-arginine that had no effect (p>0.05) prevented the nicotine reversal effect on memory.
    Conclusion
    Nicotinic acetylcholine and nitric oxide system may be involved in morphine state dependent learning. In addition, L-arginine can inhibit the improving effect of nicotine on morphine-induced amnesia.
  • Nasehi M., Piri M., Mafi F., Oryan Sh., Nasri S., Shahin Page 15
    Aims
    Nicotine can affect anxious behaviors through its direct effect on presynaptic nicotinic receptors. In addition, dorsal hippocampus and D2 dopamine receptors play modulatory role in anxiety behavior, based on previous studies. This study was performed with the aim of evaluating the role of dopaminergic D2 receptors of dorsal hippocampus on anxiety behavior induced by nicotine, in mice.
    Material and Methods
    In this experimental study, male laboratory mice were anesthetized with intra-peritoneal injection of ketamine hydrochloride plus xylazine and then were placed in a stereotaxic apparatus. Two stainless-steel cannulas were placed in dorsal hippocampus. All animals were allowed to recover for one week before behavioral tests. The hole-board test was performed for evaluating anxiety-like behaviors. Data was analyzed using one-way analyses of variance followed by Dunnett’s test, using SPSS 17 software.
    Results
    Intra-peritoneal injection of nicotine decreased number of head-dip (p<0.001) but had no effect on locomotion activity (p>0.05) which showed the anxiogenic effect of nicotine. The bilateral intra-dorsal hippocampal injections of ineffective doses sulpiride reversed anxiogenic response induced by nicotine (p<0.01) without affecting locomotion activity (p>0.05). Furthermore, co-administration of ineffective dose of quipirole plus ineffective dose of nicotine increased anxiogenic effects of nicotine (p<0.001) but had no effect on locomotion activity (p>0.05).
    Conclusion
    It seems that dopaminergic D2 receptors of dorsal hippocampus play modulatory role in anxiogenic response induced by nicotine.
  • Imani Fouladi A. A., Choupani A., Fallah Mehrabadi J Page 21
    Aims
    Methicillin Resistant Staphylococcus aureus is among common pathogens that its prevalence has increased all around the world during past three decades. Staphylococcal Enterotoxin B (SEB) is one of the most important Staphylococcal enterotoxins, which is considered as an important pathogenic factor. The aim of this study was investigating the correlation between SEB and resistance to Methicillin.
    Material and Methods
    This cross-sectional study was performed on inpatients of one of the hospitals of Tehran in year 2008 who were selected by accessible sampling method. Correlation between SEB gene in Methicillin Resistant strains was investigated in 100 samples isolated from wounds. Antibiogram was done by disc diffusion and presence of SEB gene was confirmed by PCR. Data was analyzed by SPSS 17 software using descriptive statistical methods and Chi square test.
    Results
    Only 8% of strains had SEB gene. 75% of Staphylococcus aureus strains that had SEB gene were Methicillin resistant and only 15% of them were Methicillin sensitive. A significant correlation was observed between the SEB gene and Methicillin resistance (p<0.05).
    Conclusion
    There is e significant correlation between presence of SEB gene and Methicillin resistance and this issue can reinforce the hypothesis that SEB gene has role in Methicillin resistance.
  • Akbari Z., Varedi M., Dehghani Gh. A., Tabeei S. Z Page 27
    Aims

    Rate of wound closure signifies the quantity and rate of wound maturation represents the quality of healing. The rate of wound closure is commonly evaluated by measuring the wound area and its maturation is evaluated by physical examinations. The aim of this study was to propose an accurate and sensitive semi-quantitative method for evaluation of quality and quantity of the wound healing in full thickness skin wounds of laboratory models.

    Materials and Methods

    20 white adult male rats were used in this experimental study. Full thickness wounds were generated on the back of rats and were evaluated after twelve days. In macroscopic study wound closure was determined by measuring the wound area using ScnImage software after photographing. The healing quality was evaluated by monitoring skin erythema and inflammation. In microscopic study wounds were harvested, fixed, processed and then stained with H&E. Wound closure was determined by microscopic examination of sections and maturation indices including inflammation, vascularity and cellularity were also determined.

    Results

    By macroscopic examination 21.7% of wounds were close and 78.3% were open. Microscopic evaluation revealed that 40% of wounds were open and 60% were close. The scab on the wound surface was the reason for this significant difference (p<0.05). Microscopic examination revealed that maturation indices were different in the margin and center of wounds. These parameters could not be measured by macroscopic methods.

    Conclusions

    Macroscopic methods have considerable errors in evaluation of healing. Therefore, microscopic methods should be used in basic studies and evaluating the drug effects.

  • Jafarpour M., Mahmoodian A. R., Jafarpour S Page 33
    Aims
    Uncontrolled salt intake may increase arterial blood pressure. In many patients, high blood pressure is associated with big arterial wall injuries. This study was performed with the aim of evaluating the probable changes of arterial wall in laboratory mice after a period of oral salt intake.
    Methods
    In this experimental study, 20 male and 20 female laboratory mice weighing 30-35 grams with 2 months of age and Balb/c ethnicity were randomly divided into two experimental and control groups. There were 10 male and 10 female mice in each group. The experimental group received normal saline as 18 gram NaCl solved in 1000 cc tap water for 12 weeks and the control group received tap water in the same period. All mice were anesthetized by chloroform and killed and the aorta and carotid arteries were excised and placed in 10% formalin solution for fixation. Sections were obtained from the paraffinized blocks and stained by Hematoxylin & Eosin. Stained sections were observed microscopically. Elective specimens were photographed and findings were statistically analyzed.
    Results
    Atheromas were observed in big arterie's intima in experimental mice but this phenomenon was not seen in control group. Cholesterol deposition and vacuolated macrophage infiltration were other abnormal changes in arterial wall of mice in experimental group that did not exist in control group (p<0.001).
    Conclusion
    Abnormal changes in the experimental group which are mentioned above indicate atherosclerosis in these laboratory models. Therefore, probably high salt intake induces atherosclerosis.
  • Akhavan A., Bashardoust N., Moghimi M., Seifoddini A., Salehi M Page 39
    Aims
    Gastric cancer is one of the most common cancers in Iran and is one of the most frequent causes of death due to cancer. Despite progresses in treatment, it still causes much mortalities and its treatment is still a matter of debate in the world. This study was performed with the aim of investigating the factors affecting prognosis, the survival rate and effect of different treatments on survival in gastric adenocarcinoma patients.
    Materials and Methods
    This analytical case series study was conducted on 47 gastric or cardia adenocarcinoma patient referring to Shahid-Ramezanzadeh Radiation Center from 2004 to 2009 and were selected by accessible sampling. Data was extracted from patient's records and follow up was conducted through telephone contacts. Kaplan-Meier curves and SPSS 13 software were used for data analysis.
    Results
    Two-year and three-year survival of patients were 50% and 30%, respectively. Mean survival rate was 29.9 months and mean disease free survival rate was 12.95 months. Survival rate revealed a significant relation with disease stage (p=0.046), performed therapies (p=0.027) and surgical margin. Patients who had received a combination of surgery, chemotherapy and radiation therapy had the best survival. Survival had no relation with type of adenocarcinoma, tumor location or grade and chemotherapy regimen.
    Conclusion
    Age, gender, surgery type, tumor location or grade and chemotherapy regimen do not affect survival, but the disease stage, performed therapies and surgical margin affect it. It seems that a combination of surgery, chemotherapy and radiation therapy would provide the best effect on patent's survival.
  • Khalighfard S., Gaieni A. A., Nazarali P Page 45
    Aims
    Due to increase of heart failure among athletics, biochemical and immunological investigations have indicated cardiac dysfunction and damage with changes in cardiac markers and inflammatory cytokine response after endurance exercises. Therefore, investigating the physiology and cardiac pathophysiology can help in providing a proper background for identifying the endangered athletes. This study was performed with the aim of investigating the effect of endurance exercises on cardiac markers and the inflammatory response in elite kayakers.
    Methods
    This quasi-experimental study was performed in year 2007 on all national team male kayakers of Iran with age of 22/5±3/2 years, weight of 78/7±7/2 kilograms and height of 184± 4 cm, who were selected by random sampling method. Participants kayaked 8000 meters with 75-80% of maximal heart rate for 60 minutes. Blood samples were taken before, immediately after and three hours after the exercise in order to assess the levels of plasma NT-proBNP and IL-6. Data was analyzed by SPSS 16 using variance analysis with repeated measures and paired t-test.
    Results
    NT-proBNP levels significantly increased (24/05±9/6 vs 19/36±7/5 pg/ml; p<0/001), while the plasma IL-6 insignificantly decreased (0/755±0/29 to 0/715±0/19 pg/ml; p=0/91) in response to prolonged endurance kayaking. There was no correlation between IL-6 and NT-proBNP levels after exercise.
    Conclusions
    Exercise-induced increase in NT-proBNP may represent physiologic reaction under special exercise conditions and seems to have no significant pathological importance. The insignificant decrease in plasma IL-6 provides no evidence of myocardial damage.
  • Bijeh N., Moazami M., Ahmadi A., Samdpour F., Zabihi A. R Page 53
    Aims
    Leptin is a peptide hormone which is basically secreted by adipose tissue and regulates the energy metabolism and balance and therefore controls the body weight. Effect of long term exercise on serum leptin levels is unclear. This research was performed in order to investigate the effect of six months aerobic exercise on serum leptin, cortisol, insulin and glucose levels in middle-aged women.
    Material and Methods
    This quasi-experimental study was performed in year 2009 on 19 healthy middle-aged women who were selected by accidental sampling method. Subjects were randomly divided into two experimental (11 subjects) and control (8 subjects) groups. The Exercise protocol included aerobic exercise for 6 months and 3 sessions per week and every session lasted 60 minutes with intensity of 60-70% of heart rate reserve. Data was analyzed by SPSS 16 software using descriptive and inferential statistical methods including independent t-test for investigation of inter-group changes.
    Results
    Mean of variables did not change significantly from pre-test to post-test in two experimental and control groups. Six months of aerobic exercise did not induce significant change in individual's weight and body mass index and serum levels of leptin, cortisol, insulin and glucose.
    Conclusion
    Six months of aerobic exercise does not induce significant change in serum levels of leptin, cortisol, insulin and glucose in thin middle-aged women. Regular physical activity probably causes decrease in serum leptin level if body mass index and body fat mass reduce simultaneously.
  • Yaghmaie P., Pouyamanesh Z., Oryan Sh., Zarif Yegane M., Hoghooghirad L., Hedayati M Page 61
    Aims
    Leptin is an adipose tissue related hormone that contributes to food intake control, energy expenditure and other activities such as cell proliferation. Relationship of Leptin level with hypothyroidism, hyperthyroidism and thyroid cancer has been suggested recently. As thyroid cancer is the most common endocrine cancer, the aim of this study was evaluation of Leptin levels in thyroid cancer patients.
    Materials and Methods
    In this descriptive-sectional study, 83 patients with papillary thyroid cancer (35 males and 48 females) and 90 healthy persons (40 male and 50 females) were selected by purposeful sampling method from April 2009 to April 2010. Serum Thyroxine, Thyrotropin and Leptin levels were determined in both groups. As body fat tissue affect Leptin level, height and weight and body mass index was measured. Independent T-test was used for comparing parameters and SPSS 15 software was used for data analysis.
    Results
    There was no statistically significant difference in age average and serum Thyroxine and Thyrotropin levels. BMI was higher in women than men in both groups. Serum Leptin level in thyroid cancer group (women 23.3±19.6; men 17.3±10.4 ng/ml) was significantly (p<0.05) higher than control group (women 6.9±4.3; men 5.6±2.2 ng/ml).
    Conclusion
    Leptin level has relation with papillary thyroid cancer. Probably, Leptin level can be consider as a help marker in diagnosis or confirmation of thyroid cancer.